BioDirect

O echipa de studenti ai Academiei de Studii Economice din Bucuresti participa la competitia internationala Hult Prize cu un proiect social ce are ca scop combaterea riscului insecuritatii alimentare. Sustine initiativa lor printr-un simplu vot pentru BioDirect pe pagina de Facebook a concursului pana pe 12 mai:

Ideea proiectului a pornit de la faptul ca aproape jumatate din legumele si fructele produse nu ajung la indemana consumatorului datorita proceselor deficitare de colectare, depozitare si transport. Echipa BioDirect urmareste sa ofere solutii si metode eficiente de a obtine alimente sigure si suficiente, dar mai ales dezvoltarea unei platforme care sa faciliteze accesul la acestea.

Proiectul sustine revitalizarea oraselor, prin crearea unei platforme online ce permite cumpararea fructelor si legumelor direct de la producatori. BioDirect sustine si faciliteaza accesul la o alimentatie sanatoasa, optimizand procesele de colectare si distribuirea de hrana proaspata si naturala.

 

Solutia propusa de studentii ASE a fost inscrisa la una dintre cele mai mari competitii globale cu tematica sociala, denumita Hult Prize, sustinuta de grupul HULT si asociatia Global Clinton Initiative, prezidata si indeaproape sustinuta de insusi fostul presedinte SUA Bill Clinton. Dintr-un total de peste 10 000 de proiecte propuse, BioDirect a ajuns in etapa regioanala a concursului, iar in prezent concureaza in cardul compeitiei online pentru un loc in finala.